Tijekom vikenda zabilježeno 12 prometnih nesreća, pronađen i provalnik u vukovarski ugostiteljski objekt

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“. Istraživanjem je utvrđena sumnja kako je 32-godišnjak provalio u ugostiteljski objekt u Vukovaru iz kojeg je otuđio polog i utržak u iznosu od nekoliko tisuća eura. Temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga doma i osobnog automobila koje koristi 32 – godišnjak te je tom prilikom pronađen i oduzet dio otuđenog novca koji je potom vraćen vlasniku. Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.

Jučer, 15. siječnja, u Policijskoj postaji Vinkovci 35-godišnjak je prijavio kako je prevaren prilikom traženja pozajmice.

„Nepoznata osoba koja nudi pozajmice, a koju je oštećeni pronašao pretraživanjem interneta, dovela ga je u zabludu obećavši da će mu posuditi novčani iznos od 10.000 eura uz prethodnu kupovinu dva „paysafe“ bona u vrijednosti od sveukupno 200 eura. Nakon što je kupio bonove i njihove fotografije poslao počinitelju na e-mail adresu, pozajmicu nije dobio, a počinitelj je prekinuo daljnju komunikaciju“, navode iz policije.

Dodaju i kako tragaju za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara“.

Tijekom vikenda, od 13. do 15. siječnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je 12 prometnih nesreća. U 11 prometnih nesreća nastupila je samo materijalna šteta (Vinkovci-3, Županja-2, Gunja, Stari Mikanovci, Otok, Vukovar, granični prijelazi Bajakovo i Tovarnik), dok je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba teže ozlijeđena.

Ta nesreća dogodila se u nedjelju, 15. siječnja, oko 12,20 sati dok je 72-godišnjak iz Otoka upravljao osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka krećući se cestom Vrbanja – Otok. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, vozač je izgubio nadzor nad automobilom te sletio s kolnika u cestovni kanal. Vozilom Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije prevezen je u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje su mu utvrđene teške ozljede.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, dok su dva vozača odbila ispitivanje. Najveća koncentracija od 1,75 g/kg zabilježena je kod 42-godišnjeg vozača, zatečenog u petak, 13. siječnja oko 02,45 sati u Gunji. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, dva vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 8 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.