Tijekom vikenda policija zabilježila 3 požara i 4 prometne nesreće u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Tijekom proteklog vikenda, od 24. do 26. veljače, Policijska uprava vukovarsko-srijemska zabilježila je tri požara na građevinskim objektima.

Oko 10 sati 24. veljače u Vukovaru, uslijed kvara na električnim instalacijama rashladne vitrine, izbio je požar u poslovnom prostoru pekare, vlasništvo 52-godišnjaka.

Istog dana oko 21,30 sati u Vinkovcima, požar je izbio prilikom dimljenja mesa u pomoćnoj prostoriji, kada se plamen vatre s improviziranog ložišta proširio na unutrašnjost i krovište pomoćne prostorije te vanjski zid i dio krovišta obiteljske kuće 53-godišnjaka.

Prijenos toplinske energije s dimnjaka na drvenu oblogu zida uzrok je trećeg požara koji je izbio u vremenu od 17 do 21,30 sati 25. veljače u prostoriji obiteljske kuće 19-godišnjaka u Vukovaru. Pripadnici JVP ugasili su požar prije nego se proširio na druge prostorije kuće.

„U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća eura. O okolnostima utvrđenim očevidima požara policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo posebnim izvješćima“, izvijestili su iz policije.

Tijekom vikenda, od 24. do 26. veljače, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega dvije s materijalnom štetom u Bošnjacima i Starim Jankovcima, te dvije s ozlijeđenim osobama.

U petak, 24. veljače oko 17,20 sati, 20-godišnji vozač osobnog automobila, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, izlaskom iz zavoja na cesti Cerna – Andrijaševaci izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s ceste, pri čemu je 19-godišnja putnica zadobila teške tjelesne ozljede.

U subotu, 25. veljače oko 04,20 sati u Komletincima, 35-godišnja vozačica osobnog automobila na ravnom dijelu ceste prešla je s kolnika na bankinu, izgubila nadzor nad vozilom i sletjela u odvodni kanal, pri čemu je zadobila teške tjelesne ozljede.

Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli 13 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija u iznosu od 2,52 g/kg zabilježena je kod 50-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za četiri vozača.

Stacionarne kamere zabilježile su 32 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.