Tijekom vikenda policija zabilježila 11 prometnih nesreća od kojih 4 s ozlijeđenim osobama

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su u nedjelju, 04. rujna, u 3,50 sati, policijski službenici u Vukovaru postupali po dojavi o narušenom javnom redu i miru.

„Utvrđeno je kako je 32-godišnjak  pod utjecajem alkohola od 0,86 g/kg i za vrijeme izrečene sigurnosne mjere „Covid-samoizolacija“, narušavao javni red i mir na način da je vrijeđao, a potom zadao udarac 18-godišnjaku u područje glave. 32-godišnjak je nakon liječničkog pregleda smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Zbog počinjenih prekršaja protiv počinitelja se dostavljaju optužni prijedlog i prekršajni nalog“, navode iz policije.

Iz PU dodaju i kako su 2. rujna pojačano kontrolirali promet u Ulici kardinala Alojzija Stepinca u Vukovaru. Tom prilikom, oko 23,40 sati, policijski službenik je na propisan način zaustavio 24-godišnjeg biciklista kod kojeg je utvrđeno kako je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,67 g/kg. 24-godišnjak se potom dao u bijeg, ali je ubrzo uhićen te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Zbog niza počinjenih prekršaja protiv biciklista se dostavljaju optužni prijedlog i prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda, od 2. do 4. rujna 2022. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 11 prometnih nesreća, od kojih je 7 prometnih nesreća nastupila samo materijalna šteta(Bošnjaci – Otok, Gradište, Vukovar, MCGP Tovarnik, Babina Greda, Vinkovci – Županja, Vinkovci) i 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U subotu, 3. rujna, oko 20,00 sati, na cesti Markušica-Gaboš, 32-godišnjakinja iz Đakova upravljala je osobnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka, te je u jednom trenutku pomjerila vozilo u drugu prometnu traku pri čemu je došlo do udara u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnjak iz Vinkovaca. Od siline udara vozilo 47-godišnjaka se zarotiralo na kolniku, dok je vozilo 32-godišnjakinje, prethodno udarivši u prometni znak, odbačeno u odvodni kanal. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 32- godišnjakinja, kao i 47-godišnji vozač i dvije osobe u njegovu vozilu. Očevidom je utvrđeno kako je 32-godišnjakinja upravljala vozilom s prisutnošću alkohola u organizmu od 1,13 g/kg, bez korištenja sigurnosnog pojasa.

U nedjelju, 4. rujna, oko 5,20 sati, u Ulici bana Jelačića u Svinjarevcima, 29-godišnji vozač osobnog vozila prešao je vozilom na travnatu površinu, prvo udario u stablo, a uslijed rotacije vozila i u ogradu obiteljske kuće. U prometnoj nesreći 29-godišnjak je teže ozlijeđen, dok je očevidom utvrđeno kako je upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,54 g/kg. Zbog počinjenih prekršaja kojima je izazvana prometna nesreća protiv vozača slijedi optužni prijedlog.

Također u nedjelju, 4. rujna, u Ulici Vijeća Europe u Vukovaru, oko 13,10 sati, 51-godišnjak iz Vukovara je pri skretanju na kolni prilaz oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu kojim je upravljao 42-godišnjak iz Petrovaca, koji se kretao kolnikom, zadržavajući smjer kretanja. Uslijed udara, vozilo 42-godišnjaka se odbija i nastavlja kretati travnatom površinom te udara u parkirani osobni automobil, u vlasništvu 37-godišnjaka iz Vukovara. U prometnoj nesreći 42-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Isto tako 4. rujna, oko 17,15 sati na Priljevu, 30-godišnji vozač motocikla „Honda“ vukovarskih registracijskih oznaka, kotačima je prešao betonski bankinu, izgubio nadzor nad vozilom te pao na kolnik i lakše se ozlijedio.      

Stacionarne kamere zabilježile su 33 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti DC55 kod Gradišta, 17 prekršaja. Najveća koncentracija alkohola od 3,05 g/kg zabilježena je u nedjelju, 4. rujna, 61-godišnjeg vozača, zaustavljenog i kontroliranog u Babinoj Gredi, u Ulici kralja Tomislava, koji je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Tijekom proteklog vikenda 11 osoba je zatečeno u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom. Jedna osoba smještena je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.