Tijekom vikenda četiri prometne nesreće, s alkoholom problema imalo 16 vozača

Foto: MUP RH

Tijekom vikenda, od 6. do 8. svibnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega je jedna s ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći 8. svibnja oko 2,30 sati u Vinkovcima, u Ulici D.Ž. Karle, 23-godišnji vozač bicikla pod utjecajem alkohola u organizmu (0,75 g/kg) je zbog nepropisnog skretanja izgubio nadzor nad biciklom i pao na nogostup, pri čemu je lakše ozlijeđen.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na graničnom prijelazu Tovarnik, u Srijemskim Lazama i Vukovaru.

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,95 g/kg zabilježena je kod 44-godišnjeg vozača osobnog automobila, državljanina BiH, na graničnom prijelazu Županja. Ovaj te još četiri vozača isključena su iz cestovnog prometa te smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Stacionarne kamere zabilježile su 27 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na cesti D-55 kod Gradišta.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, najavljuju iz PU vukovarsko-srijemske.

PU vukovarsko-srijemska/Đ.K.