Tijekom vikenda 8 prometnih nesreća sa ukupno 5 ozlijeđenih osoba

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarssko – srijemske izvijestili su kako je u ranim jutarnjim satima 14. lipnja pri izlaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Bajakovo kontroliran osobni automobil austrijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 44 -godišnji državljanin Srbije. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da registarske pločice ne pripadaju navedenom automobilu te da su za pločicama nadležne vlasti u Austriji raspisale potragu. Daljnjom provjerom utvrđeno je da je vozilo odjavljeno u ožujku 2020. godine, kao i da su na vozilu do odjave bile druge registarske pločice. Registarske pločice su privremeno oduzete, a 44-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave uhićen te predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Oko 09,30 sati 14. lipnja provaljeno je u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka parkiran kod mjesnog groblja u Privlaci dok se vlasnik, 28-godišnjak iz Privlake, nalazio na groblju. Iz automobila je otuđen novčanik s osobnim dokumentima i novcem. Slijede kriminalistički izvidi radi pronalaska počinitelja.

Tijekom vikenda evidentirano je osam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s materijalnom štetom (Stari Jankovci, Vinkovci, cesta Jarmina-Vinkovci, autocesta Zagreb-Lipovac kod Babine Grede) te četiri prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe lakše i dvije osobe teže ozlijeđene.

U nedjelju, 14. lipnja, u 7,35 sati na graničnom prijelazu Bajakovo, 46-godišnji državljanin Bugarske je uslijed umora izgubio kontrolu nad osobnim automobilom bugarskih registracijskih oznaka te udario u osobni automobil slovenskih registracijskih oznaka koji je prethodno zaustavio 44-godišnji državljanin Srbije u koloni vozila ispred graničnog prijelaza. U prometnoj nesreći 46-godišnjak je teže ozlijeđen, a zbog počinjenog prekršaja izdran mu je obavezni prekršajni nalog.

Također, 14. lipnja oko 21 sati, 63-godišnjak iz Negoslavaca je pod utjecajem alkohola (1,83 g/kg) upravljao osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka kolnikom ceste Vukovar-Negoslavci u smjeru Vukovara. Dolaskom do zavoja, uslijed neprilagođene brzine prešao je u prometnu traku namjenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 35-godišnjakinja iz Negoslavaca. U prometnoj nesreći 63-godišnjak je teže ozlijeđen, dok je 35-godišnjakinja lakše ozlijeđena. Protiv 63-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prouzrokovanja prometne nesreće, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i neprilagođene brzine.