Taijiquan klub Vukovar osvojio 3 zlata na Prvenstvu Hrvatske

Foto: Taijiquan klub Vukovar

RIJEKA, Članovi Taijiquan klub Vukovar na Prvenstvu Hrvatske u Wushu kung fu disciplinama Sanda i Tuishou, a koje je održano proteklog vikenda u Rijeci, osvojili su tri zlatne medalje. Taijiquan klub Vukovar nastupio je sa tri sportaša u disciplini statični tuishou (gurajuće ruke). U seniorskoj kategoriji, -65 kilograma, Alen Bilogrević osvojio je prvo zlato za Vukovar. Jelena Begović je uvjerljivim pobjedama u teškoj kategoriji Juniorki osvojila još jedno zlato za vukovarski klub. Zlato je osvojio i Damjan Kresojević u teškoj kategoriji Cicibana koji je relativno novi član vukovarskog kluba koji je u Rijeci i debitirao na natjecanjima.

Jelena Begović i Alen Bilogrević su ove godine dobili poziv u Hrvatsku wushu reprezentaciju koja bi u ožujku iduće godine trebala nastupiti na Europskom prvenstvu u Bugarskoj.

„Izuzetno sam ponosan na naše sportaše što su, usprkos teškim vremenima uzrokovani korona krizom, u otežanim uvjetima treniranja, unatoč otkazanim brojnim natjecanjima unazad dvije godine, ipak pronašli snage i ustrajali u našem zajedničkom cilju. Ovim putem zahvaljujemo gradu Vukovaru i Zajednici sportskih udruga grada Vukovara na potpori koja je uvelike pomogla u realizaciji još jednog od naših projekata“, rekao je predsjednik i trener kluba Andrej Jelečki.