Svetislav Mikerević izabran za predsjednika Koordinacije nacionalnih manjina

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Dosadašnji predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Vukovarsko – srijemske županije Svetislav Mikerević izabran je za predsjednika Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko – srijemske županije. Govoreći nakon izbora Mikerević je rekao kako je u ovoj oblasti problema puno ali i da će ih gledati rješavati zajedno s ostalim članovima Koordinacije.

„Odrastao sam u bivšoj državi gdje su svi bili jednaki pa tako i politiku vodim. Držim se i one stare: svoje volim poštujem tuđe“, rekao je Mikerević.

Govoreći o dosadašnjem radu Koordinacije kazao je kako se moglo i moralo više, a ne da se sve svede na obilježavanje Dana nacionalnih manjina. Najavio je i podršku župana Vukovarsko – srijemske županije i suradnju s većinskim narodom.

„Napravit ćemo popis problema, a onda i plan i program kako ih rješavati gledajući da svi budu zastupljeni iako smo svjesni da je najviše problema oko srpske nacionalne manjine. Volio bih da se u radu Koordinacije ugledamo na manjinske saborske zastupnike koji u Saboru imaju svoj Klub i izuzetno dobro surađuju“, rekao je Mikerević.

Za zamjenika predsjednika Koordinacije izabran je Joakim Erdelji iz redova rusinske nacionalne manjine.