Sumnjiče se da su oštetili udrugu iz Iloka za preko 70.000 kuna

Novac
Foto: www.index.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske su izvijestili kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i 39-godišnjakinjom koje se sumnjiči za kaznena djela protiv gospodarstva: Zlouporaba položaja i ovlasti, Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.
„36-godišnjaka se sumnjiči da je u razdoblju od ožujka 2018. godine do studenog 2019. godine, u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, kao predsjednik udruge sa sjedištem u Iloku, s računa udruge u više navrata podizao novčane iznose i naručio građevinski materijal koje nije koristio za udrugu nego zadržao za sebe. Također, s 39-godišnjom vlasnicom obrta je dogovorio izdavanje računa za robu koja nije isporučena, a nakon što je novcem udruge platio dogovoreni iznos, 39-godišnjakinja mu je vratila uplaćeni iznos „na ruke““. Kaznenim djelima osumnjičeni su oštetili udrugu za preko 70.000 kuna“, izvijestila je PU.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 36-godišnjaka i 39-godišnjakinje će se nadležnom županijskom državnom odvjetništvu podnijeti odgovarajuća kaznena prijava.
U vremenu od 15. srpnja do 16. kolovoza provaljeno je u nenastanjenu obiteljsku kuću 24-godišnjaka u Mirkovcima iz koje su otuđeni televizor, nekoliko glazbenih instrumenata i motocikl marke „Kawasaki“. Oštećeni procjenjuje materijalnu štetu na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.
Jučer, 18. kolovoza oko 10 sati u Gunji zbog kvara na električnim instalacijama izbio je požar na kombajnu koji se proširio na traktor, viličar i prešu za bale. U požaru nema ozlijeđenih osoba. Požarom je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo iz Gunje oštećeno za iznos od nekoliko stotina tisuća kuna.
U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće u kojima su ukupno četiri osobe lakše ozlijeđene (Ivankovo-2, Vukovar) te tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Đurići, autocesta Zagreb-Lipovac, Vukovar).