Sukob učenika ispred Strukovne škole u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je u srijedu, oko 7.45 sati, u Vukovaru došlo do novog verbalnog pa potom i fizičkog sukoba među navijačima. Prema navodima policije sukob se dogodio ispred Strukovne škole u Vukovaru, a u fizičkom sukobu sudjelovali su 15-godišnjak iz Čakovaca i 16-godišnjaka iz Borova pri čemu je 16-godišnjak lakše ozlijeđen.

„Sukobu su prethodile višemjesečne razmirice na društvenim mrežama oko pripadnosti hrvatskim navijačkim skupinama između 15-godišnjaka i također maloljetne djevojke. U raspravu se uključio i 16-godišnjak, priklonivši se stavovima djevojke te nastavio putem društvenih mreža razmjenjivati oprečna mišljenja s 15-godišnjakom, sve dok nisu dogovorili susret ispred škole, navodi policija. Oba mladića ispitana su u prisutnosti roditelja. Sukladno članku 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 15-godišnjaka i 16-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, navode iz PU Vukovarsko-srijemske“, navode iz PU.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske dogodilo se pet prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar, Nijemci, Ilok)  i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Županja).