Strukovna škola “Marko Babić” rješava pitanje školske sportske dvorane. Najavljena i realizacija projekta “Eko art škoski park”

Foto: Ivan Matić
VUKOVAR, Poslije više od 20 godina, od kako je primila prve učenike, Strukovna škola Marko Babić iz Vukovara na putu je da riješi i pitanje školske sportske dvorane. Prema riječima ravnatelja škole Rudolfa Tomića plan je da škola bude dvodijelna i opremljena modernom opremom. Podsjetio je kako je zgrada škole izgrađena prije Domovinskog rata, 1998. godine dobila je prvi svoj Status, a 2003. godine prvi učenici uselili su se u školu. Od tada pa sve do danas škola nema sportsku dvoranu tako da se nastava tjelesnog odgoja odvija ili na vanjskim igralištima ili pak u unutrašnjosti škole.
„Škola bi našim učenicima, kao i zaposlenicima, donijela jednu novu dodatnu kvalitetu. Bila bi moderno opremljena što je jako važno jer imamo određeni broj učenika koji nastavu pohađaju po prilagođenom programu. Uz to ostavili bi i mogućnost da se u dvorani održavaju i treninzi raznih klubova kao i natjecanja što bi pak školi donijelo dodatne prihode“, rekao je Tomić.
Plan je da dvorana bude izgrađena sredstvima EU, a trenutni procijenjeni troškovi izgradnje i opremanje iznose oko 25 milijuna kuna. Napravljena je projektna prijava za izradu projektne dokumentacije, a izrađeno je i idejno rješenje buduće dvorane koja bi bila digitalno zelena zgrada. Inače, od ranije ova škola ima restoran otvorenog tipa „Akademac“ kao i frizerski i kozmetičarski salon, a tu su i slastičarnica i turistička agencija. U planu je da u dvorištu škole uskoro bude realiziran i projekt pod nazivom „Eko art školski park“ koji bi i školi, ali i gradu, donio jednu novu dodatnu ponudu zanimljivu i turistima. Prema riječima zamjenice ravnatelja škole Suzane Bingulac Beretin „Eko art školski park“ je još jedan projekt koji bi bio realiziran sredstvima iz EU fondova.
„Park bi se nalazio unutar školskog dvorišta, a imao bi jedno veliko drvo zajedništvo i 5 sojenica. Sojenice bi bile opremljene vodom, strujom i ostalom opremom pa bi se pod njima mogla održavati i nastava na otvorenome. Park bi bio okružen stablima voćaka, cvijećem, začinskim biljem… Park će imati i poučnu stazu s isprintanim 3D znamenitostima Vukovara. Vjerujemo kako će svi ti sadržaji biti interesantni ne samo našim učenicima nego i turistima. Park će u sebi povezati obrazovanje, umjetnost, ekologiju i održivi razvoj“, istaknula je Bingulac Beretin.