“Što žena zna” zajednički projekt vinkovačkih i sisačkih kazalištaraca

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Na sceni Gradskog kazališta Joze Ivakića večeras će premijerno biti izvedena predstava “Što žena zna” po motivima istoimene humoreske Marije Jurić Zagorke, a kako je riječ o koprodukciji vinkovačkog kazališta i Doma kulture “Kristalna kocka vedrine” Gradskog kazališta Sisak, prijepodne potpisan je ugovor o koprodukciji između te dvije kazališne kuće.

Ugovor o koprodukciji potpisali su Tanja Tole Majstorović ravnateljica Gradskog kazališta Sisak Doma kulture Kristalna kocka vedrine i Zdenko Rečić, ravnatelj Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci.

„Nadam se da ćemo večeras svi uživati na premijeri iako, nažalost, neće moći biti toliko publike koliko bi mi uvijek željeli. Nadam se dobroj glumi, kostimima i uspješnoj izvedbi. Nadam se što prijem dolasku u Sisak i da će Sišćani nestrpljivo iščekivati našu premijeru u koprodukciji s vinkovačkim kazalištem”, istaknula je Tanja Tole Majstorović.

Ravnatelj Joze Ivakića Zdenko Rečić podsjetio je kako je riječ o predstavi nastaloj po motivima istoimene humoreske Marije Jurić Zagorke, u režiji Biljane Ćakić, a u kojoj glume Selena Andrić, Matea Marušić, Vladimir Andrić, Vedran Dakić i Zorko Bagić.

“Sisak je stradao u nedavnom potresu, a i naša ustanova Kristalna kocka, velika dvorana koja ima oko 400 mjesta i u kojoj djelujemo, trenutno nije u funkciji i zahtjeva temeljitu obnovu. Ima žutu oznaku kao i manja zgrada kazališta 21, s time da je ona blaže oštećena i nadamo se da će Grad Sisak brzo obaviti  njezinu sanaciju kako bi mogli djelovati barem u tom prostoru”, kazala je ravnateljica sisačkog kazališta Tanja Tole Majstorović dotaknuvši se stanja u Sisku nakon potresa.

Potpisivanju ugovora nazočan je bio i gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić.

„Želimo vam da se što prije vratite na svoje daske, a ovu priliku koristimo kako bi se najavili da i dođemo kada to bude s našim kazalištem i uveličamo i taj trenutak, ali svakako stojimo na raspolaganju za bilo koju suradnju kako bi se vi što prije vratili u normalan rad. Drago mi je što se potpisali ovaj ugovor i puna potpora Grada Vinkovaca da idete u tom smjeru što prisnije suradnje”, kazao je vinkovački gradonačelnik.