Snaga Slavonije i Baranje traži rješenje problema na križanju Zvonarske i Ulice Kralja Zvonimira

VINKOVCI, Iz Snage Slavonije i Baranje priopćenjem su izvijestili javnost kako semafori na križanju Zvonarske i Ulice Kralja Zvonimira u Vinkovcima ne rade već više od dva tjedna. Navode kako radi dotrajalosti semafora iste više nije moguće popraviti, nabavka novih semafora je vrlo skupa te vjerojatno dugo traje i sam postupak javne nabave, a navedeno križanje u Vinkovcima je znatno opterećeno pogotovo teretnim prometom iz Zvonarske ulice prema Vukovaru odnosno državnoj cesti

„Stoga apeliramo na Hrvatske ceste i gradonačelnika grada Vinkovaca da svojim autoritetom pokuša ishoditi suglasnosti da se kao privremeno rješenje postavi takozvani privremeni kružni tok (montažni) kako bi se rasteretile prometne gužve i omogućio bolji, brži i sigurniji protok prometa, a ujedno to bi moglo poslužiti kao pilot projekt u budućim sličnim situacijama. Normalno prije svega treba prvo vidjeti da li postoje tehnički uvjeti za postavljanje privremenog kružnog toka“, stoji u priopćenju kojega potpisuje Slavica Jelinić.

Ističe i kako smatraju da je to najbrže i najbolje rješenje s obzirom na gustoću prometa uslijed koje može doći do nekih neželjenih posljedica što je na kraju najgore.