Škola u Gunji provodi projekt “Čarolija boje – obojimo školu bojama sreće”

Foto: Anita Tufekčić

GUNJA, OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja i ove godine se prijavila na Poziv za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024. Ministarstvo znanosti i obrazovanja školi je odobrilo iznos od 500 eura za provedbu projekta Čarolija boje – obojimo školu bojama sreće.

„Vrijednost je ovoga projekta u tome što želimo stvoriti što ljepši prostor za boravak naših učenika u školi. Cilj projekta je likovno urediti prostor škole (knjižnice, kuhinje, hodnika…), razvoj likovnog izražavanja (alati, jezici, tehnike i metode), poticanje i razvoj dizajniranja interijera te poticati kod učenika projektno učenje, ali naravno i razvoj kreativnosti. Na Danu izvannastavnih aktivnosti u školi u lipnju, u planu je završna izložba učenika s jednim radom po izboru na drvenom umjetničkom stalku (štafelaju)“, navodi voditeljica projekta Anita Tufekčić.

U planu je oživjeti likovno i filmsko stvaralaštvo kao umjetnost u školi, odnosno  povezati slikarstvo, fotografiju i film. Filmska družina u suradnji sa Studijom kreativnih ideja Gunja (SKIG) će dokumentirati cijeli tijek nastanka i rad cijelog projekta kroz kronički prikaz događaja u školi u vidu dokumentarca.

Uz voditeljicu projekta Anitu Tufekčić, inače školsku knjižničarku, u projekt su još uključene defektologinja Snježana Barić, nastavnica likovne kulture Marija Gvodić i učiteljice: Jelena Cvijović, Ružica Taragdžić, Maša Budimski Voloder i Marija Jeftić.

Ističu kako im je u dugoročnom razdoblju želja popularizacija likovne umjetnosti, razvoj estetike i osjećaja za lijepo kod učenika te senzibilizirati, potaknuti i ohrabriti učenike na kreativno likovno izražavanje.