SDP osudio fizički napad na načelnika

TORDINCI, Županijska organizacija SDP-a Vukovarsko-srijemske u današnjem priopćenju najoštrije je osudila fizički napad i pokušaj ubojstva na načelnika općine Tordinci Željka Matanovića koji je zabilježen u prošli petak.

„Neshvatljivo je da u današnje vrijeme netko želi ugroziti integritet čovjeka na najbrutalniji način. Bez imalo zadrške, osuđujemo svaki oblik nasilja, a posebice nasilje koje ugrožava život. Smatramo da se opća svijet mora podići, da javnost mora jasno i bez zadrške osuđivati svaki oblik nasilja, a da onda trebamo pustiti nadležnim institucijama da u skladu sa zakonima najoštrije sankcioniraju svaki pokušaj i izvršenje nasilja i ubojstva. U našoj Domovini moramo se osjećati sigurno, trebamo vjerovati institucijama, ali javnost i opća percepcija također moraju biti jasni u borbi protiv nasilja i zagovaranju sloboda i čovjekovog integriteta“, stoji u priopćenju SDP-a.

Napadnuti Matanović i dalje se nalazi na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Izvan životne opasnosti je ali ima nekoliko ozljeda nanesenih nožem. Napadač se nalazi u Istražnom zatvoru i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava za pokušaj ubojstva.

PRESS 032