Satnik Marijan Žukina obitelji Gordane Šibalić uručio donaciju od 5.000 kuna

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Ono što je satnik Hrvatske vojske Marijan Žukina obećao u lipnju ove godine, kada je prilikom svečane promocije kadeta i polaznika vojnih škola u Vukovaru najavio da će novčani dio nagrade donirati, to je i učinjeno. Naime, Žukina je novčani dio u vrijednosti 5.000 kuna donirao Slavici Šibalić iz Vukovara majci sedmero djece od kojih je dvoje udomila. Radi se o novčanom dijelu nagrade koju je dobio kao dobitnik Plakete Grada Vukovara za najboljeg polaznika 25. naraštaja Zapovjedno stožerne škole Blago Zadro. Nakon uručene donacija Šibalić je zahvalila napominjuući kako će tih 5.000 kuna puno značiti za njenu obitelj s obzirom da je nezaposlena.

„Djeca su dobra, razumiju situaciju. Najstariji ima 14, a najmlađem je 6 godina“, rekla je Šibalić.

Satnik Žukina rekao je kako nagrada pripada Vukovaru i njegovim građanima te da je o tome razgovarao i prije dodjele nagrade. Istakao je i kako je njegova donacija normalna gesta hrvatskog vojnika koji pomaže svome narodu da prebrodi teškoće u životu i nastavi živjeti u najljepšoj zemlji na svijetu.

„Donacija ide u prave ruke što je još jedan dokaz da je Hrvatska vojska uz svoj narod i u ovakvim slučajevima kao što je bila i kod raznih prirodnih ugroza poput poplava i sada požara. Grad Vukovar godišnje izdvaja oko 15 milijuna kuna na ime raznih socijalnih davanja“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Ovom prilikom general pukovnik Slavko Barić, koji je i zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman, djeci Gordane Šibalić uručio donaciju raznih slastica te komplet sportske opreme.