Saša Salomon studentima vukovarskog veleučilišta prenio svoja iskustva

Foto: Veleučilište Lavoslav Ružička

VUKOVAR, Pod nazivom „Od ideje do proizvoda“ Saša Salomon, vlasnik vukovarske IT tvrtke Code Consulting, održao je predavanje na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru. Tom prilikom Salomon je vukovarskim studentima govorio o svojim poslovnim rezultatima, odnosno, od ideje, osnivanja tvrtke prije više od šest godina pa sve do danas kada je Code Consulting svjetski poznata tvrtka u oblasti proizvodnje softvera, mobilnih, web i ostalih aplikacija. O uspjesima ove vukovarske tvrtke govori i podatak kako su se našli i na prestižnoj Deloitteovoj ljestvici 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki EMEA regije, koja obuhvaća Europu, Bliski Istok i Afriku.

„Salomon je našim studentima govorio o tome kako je on krenuo i kako je razvijao svoju poduzetničku priču. Bila je ovo prilika i da studenti vide kako postoji svjetlo u tom našem poduzetničkom tunelu, odnosno, da se i na istoku Hrvatske radom, upornošću i znanjem može stvoriti svjetski poznata i kvalitetna tvrtka“, rekao je dekan vukovarskog veleučilišta Željko Sudarić.  

Dodao je i kako čelnici vukovarskog veleučilišta intenzivno razmišljaju o otvaranju novih studija iz STEM područja što bi vukovarskom veleučilištu dalo jednu novu vrijednost.

„Svjesni smo kako je to budućnost našeg veleučilišta te stoga na tome radimo intenzivno. Imamo sada i moderan Studentski dom gdje studenti iz cijele Hrvatske mogu pronaći smještaj“, istakao je Sudarić.

Veleučilište Lavoslav Ružička trenutno ima oko 850 studenata koja pohađaju tri studijska programa i jedan specijalistički studij.