Šarić: Relativizacija domoljublja, nacionalnih interesa i ozbiljne politike… Gdje je crta ispod koje Penava neće ići?

Foto: Đuro Karalić

Jedan od utemeljitelja HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji, otočki gradonačelnik Josip Šarić, ponukan, kako navodi, nedavnim otvorenim svrstavanjem predsjednika Domovinskog pokreta, vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave uz predsjednika Republike Zorana Milanovića, u objavi na vlastitoj Facebook stranici ustvrdio kako se pri tom ne radi o promjeni Milanovića, nego Penave.

“Penavino nedavno otvoreno svrstavanje uz Zorana Milanovića, čovjeka koji već treću godinu vodi isključivo štetnu politiku u odnosu na sva politička pitanja, potvrdilo je da njegova politika lutanja poprimaju sve ozbiljnije razmjere. Pa ako Penava misli da je na razini zadatka, a tako su ga predstavili oni koji su ga postavili na čelo „Domovinskog pokreta“, bilo bi dobro da kaže tko mu daje zadatke i s kojim ih ciljem on izvršava” navodi Šarić.

“I onda točka na „i“. Gradonačelnik Grada heroja kukavički prihvaća Milanovićevu politiku u odnosu na Ukrajinski narod, koji vodi presudnu bitku za svoju opstojnost. Koje je opravdanje tog Penavinog salta mortale? U tome da se Milanović promijenio? Nije se promijenio Milanović, nego Penava. Penava, koji je do kraja 2018-te govorio da je predsjednik Plenković za njega najbolji premijer od svih dosadašnjih premijera i da on ima najbolju Vladu od svih dosadašnjih Vlada. Koji je javno komunicirao kako je nemoguće na jednom mjestu pobrojati sve velike događaje, sve velike razvojne i socijalne projekte koji su u iskrenom partnerstvu s Vladom predsjednika Plenkovića – pokrenuti i realizirani u Vukovaru. To je Ivan Penava. Nisu stoga čudne njegove izjave da je domoljublje „širok pojam“ i „relativna kategorija“”, navodi Josip Šarić postavljajući pitanje predsjedniku Domovinskog pokreta, kako će se objasniti “Marjanu Živkoviću koji je izgubio dva sina u Domovinskom ratu, kojemu je suđeno za skidanje ćiriličnih ploča, zatim hrvatskim braniteljima Stevi Culeju, Igoru Smolčiću, Enveru Arnautoviću, Zvonimiru Kološnjaju, Ivici Staničiću te svim članovima Stožera za obranu Vukovara, vukovarskim braniteljima i svima onima koji su ih podržavali”.

“Zbog čega i iz kojih razloga i za čije interese danas od Zorana Milanovića radi “heroja ulice” i troši ime grada heroja kako bi popeglao domoljubni imidž čovjeka koji je u niz situacija dokazao da nije. Poruka Milanoviću i Penavi je da Vukovarci i svi mi koji živimo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Republici Hrvatskoj, a posebno hrvatski branitelji dobro pamtimo i znamo da je upravo Zoran Milanović Vukovarcima pod okriljem noći postavio ćirilične ploče”, poručuje Josip Šarić.