Sanacija Gradskog stadiona, atletska staza otvorena za korištenje

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Poslije mjeseci radova konačno je završena prva faza sanacije i rekonstrukcije Gradskog stadiona u Vukovaru koji senalazi u Ulici 204. Vukovarske brigade. U okviru radova završena je i atletska staza koja je otvorena svim građanima i posjetiteljima te je dostupna za korištenje i rekreaciju. Kako je rekao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava prilikom obilaska stadiona i staze radi se o investiciji od preko 5,5 milijuna kuna. Treba znati i kako je Gradu Vukovaru na ovome projektu partner Hrvatski atletski savez te Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

„Grad Vukovar je zajedno s Hrvatskim atletskim savezom provodio nabavu i ugradnju završnog sloja atletske staze (tartana) kojeg je postavljala talijanska tvrtka MONDO. Radovi na postavljanju završnog sloja trajali su 45 dana, a ukupna vrijednost završnog sloja i postavljanja je 2 milijuna kuna. Završni sloj atletske staze, tartan, gumena je podna podloga koja ublažava svaki iskorak tijekom trčanja i stvara manji pritisak na zglobove i organizam trkača„, rekao je Penava.

Dodao je i kako se s otvaranjem atletske staze, uz šetnicu uz Dunav, Vuku te park-šumu Adicu, građanima nudi još jedan atletski sadržaj u samom središtu grada. Još jednom je upozorio građane da atletsku stazu koriste sukladno njenoj namjeri, odnosno, da je zabranjeno korištenje bicikala i motocikala po stazi kao i oštećenje staze na bilo koji način. Savjetuje građane da ne nanose blato na samu stazu, kako bi se osiguralo da ova više milijunska investicija služi dugi niz godina. U tijeku je i certificiranje staze nakon kojega će se na njoj moći održavati domaća i međunarodna natjecanja.  

„Iduće godine započinje druga i završna faza rekonstrukcije stadiona, čime bi cijeli kompleks dobio novi izgled. Ona uključuje izgradnju parkirnih mjesta u neposrednoj blizini stadiona, novih tribina, svlačionica, rasvjete, travnjak te navodnjavanje travnjaka što dijelom financiraju EU fondovi te dijelom putem vlastitih sredstava“, rekao je Penava.