S Osječanima započeo 25. Festival glumca, svečanost otvorenja u subotu

Foto: zlihadzoponovojase.wordpress.com

ILOK, Predstavom „Zašuti“ po tekstu Jan Sobre i Raven Ruell i režiji Damira Mađarića, a u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljević iz Osijeka, u Iloku je danas započeo 25. festival glumca, koji će održava do 20. svibnja u Iloku, Otoku, Vukovaru, Županji i Vinkovcima, dok će se svečanost otvorenja festivala održati sutra, također u Iloku, ovogodišnjem gradu domaćinu Festivala glumca.

Nakon svečanoga otvorenja, Iločani i njihovi gosti imat će prigodu pogledati predstavu „Ćiro“, Udruge za promicanje kulture NALA iz Zagreba, Antonia Gabelića i Tarika Filipovića, a u režiji i izvedbi Tarika Filipovića.

Program prvoga festivalskoga dana (petak) nastavit će se u 19 sati u Domu kulture Otok s predstavom Kazališta PlayDrama i Hrvatskoga narodnoga kazališta Zadar „Ubojstvo u Klubu Quasimodo“. Predstava „Dobri čovjek Bažulek“  Kazališta KNAP i Gradskoga kazališta Zorin dom Karlovac na rasporedu je u 21 sat u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ Vinkovci.

Domaćica festivala je nacionalna prvakinja Branka Cvitković, a izbornica Nade Abrus. Sve izvedbe pratit će ocjenjivački stručni sud kojeg čine Tatjana Bertok-Zupković s Umjetničke akademije u Osijeku, Hana Hegedušić iz Hrvatskoga narodnoga kazališta u Varaždinu te prošlogodišnji dobitnik Nagrade Fabijan Šovagović Vinko Kraljević, umirovljeni član ansambla Zagrebačkoga gradskoga kazališta Komedija. Oni će dodijeliti osam nagrada svojim kolegama za najbolja umjetnička dostignuća.