Radost Uskrsa za 347 socijalno ugrožene obitelji

VINKOVCI, Kako bi omogućili bogatiju uskrsnu trpezu onima koji to nisu u mogućnosti samo osigurati, volonteri i profesionalci Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci (GDCK) podjelili su uoči blagdana obiteljske pakete hrane socijalno ugroženim obiteljima prema popisu Centra za socijalnu skrb Vinkovci i socijalnih vijeća jedinica lokalne samouprave na području djelovanja GDCK Vinkovci koje obuhvaća gradove Vinkovci i Otok i općine Andrijaševci, Ivankovo, Jarminu, Markušicu, Nijemce, Nuštar, Privlaku, Stare Jankovce, Stare Mikanovce, Tordince i Vođince.

Tako je 290 obitelji dobilo pakete hrane i higijenskih artikala kupljenih od sredstava ostvarenih na natječaju Ministarstva socijalne politike i mladih.

Uz to je podijeljeno 17 tona jabuka hrvatskih proizvođača, koje su dobili i korisnici ustanova socijalne skrbi, iz domova za starije i nemoćne u Vinkovcima, Nuštru, Vukovaru i Iloku, štićenici Centra „Mala Terezija“, Doma za nezbrinutu djecu „Sveta Ana“ i korisnici pučke kuhinje koju vodi vinkovački Caritas.

Članice udruge „Hrvatska žena“ Vinkovci donirale su hranu i higijenske artikle za 25 obitelji dok su članovi Podmlatka Crvenog križa Vinkovci Osnovne škole Ivana Mažuranić pod vodstvom učiteljica Ankice Saračević i Vesne Grgurić prikupili su dobrotvorne priloge za 20 obitelji.

Mladi humanitarci iz Tehničke škole Ruđera Boškovića su uoči Uskrsa, već četrnaestu godinu u nizu, prikupljali u svojoj školi dobrotvorne priloge za pomoć obiteljima u teškoj socijalnoj situaciji. Kombijem vinkovačkog Crvenog križa učenici Tehničke škole su posjetili 12 višečlanih socijalno ugroženih obitelji i darovali im obiteljske pakete.

ĐURO KARALIĆ