Radno vrijeme vukovarskih vrtića uskoro se produžava do 22 sata

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR,„Vrtić za bolji život“ naziv je projekta kojemu je nositelj Dječji vrtić Vukovar 1., a Dječji vrtić Vukovar 2. je partner na ovome projektu koji je ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna. Prema riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Vukovar 1. Mirjane Kulić ovaj projekt će omogućiti da rad dječjih vrtića bude produžen do 22 sata što će omogućiti roditeljima djece, koja rade u poslijepodnevnim i večernjim satima, da mogu djecu ostaviti na sigurnom i uz stručni nadzor.

Kulić je pojasnila kako će vrtići raditi od 6 do 22 sata s tim da će roditelji moći birati u koje vrijeme će djecu ostaviti u vrtiću. Naime, i dalje će moći koristiti desetodnevni program s tim da će, ukoliko djecu u vrtiću ostavljaju do 22 sata, u vrtić moći dovesti od 12 sati. Pri tome cijene ostaju iste tako da će cijena desetodnevnog programa i dalje ostati ista – 490 kuna. Tijekom toga boravka djeca će također imati dva obroka.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 2. Marina Latinović kazala je kako će osim za djecu  i roditelje projekt od iznimne koristi biti i odgajateljima koji će se profesionalno razvijati unutar provedbe. Najavila je i kako će kroz provedbu projekta biti educirano 20 odgajatelja.