Put im iz kuće vodi jedino preko pruge, a HŽ zabranio prelazak

Foto: Pixabay

ŽUPANJA, Problem s kojim se susrela obitelj Županjca Branka Dujića koja živi uz prugu, prekoputa željezničke postaje, a kojima je HŽ zabranio prelazak preko kolosijeka iako im je to jedini put kojim mogu izaći iz vlastitog dvorišta, našao se i temom sjednice Gradskog vijeća Županje.

HDZ-ovog vijećnika Ivana Miličića zanimalo je može li se pomoći obitelji Branka Dujića.

“Onemogućen im je pristup i iz Vinkovačke ulice, što je mogao biti rezervni pristup”, ustvrdio je vijećnik Miličić na što je gradonačelnik Miličević rekao kako je i sam zatečen takvom situacijom.

“Problem koji ne bi trebao biti problem i želim to aktualizirati kako bismo pomogli ovoj obitelji. Postoji nerazumijevanje HŽ-a i koliko je meni poznato ta je obiteljska kuća ondje 50 godina. Predlažem da nadležnim službama, HŽ-u, uputimo pitanje kako bismo dobili konkretan odgovor kako će ova obitelj doći do svoje kuće ako su oni stavili zabranu prelaska preko pruge.” rekao je na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća županjski gradonačelnik Davor Miličević, prenosi Hrvatski radio Županja.

Kako bi si olakšali prilaz kući, Dujići su među tračnicama u širini oko jednoga metra nasuli kamen i uredili stazicu, no radnici HŽ-a uklonili su kamen i stavili natpis o zabrani prelaska pruge.

“Putnički vlak iz Vinkovaca dolazi do stanice koja se nalazi 70-ak metara prije naše kuće i vraća se natrag u Vinkovce. Dalje od stanice putnički vlakovi ne voze, ondje im je kraj puta. Prugom ispred naše kuće nekoliko puta godišnje prođe teretni vlak za potrebe županjske Sladorane”, kazala je za Glas Slavonije Brankova supruga, Ana Dujić.

Iz HŽ-a su Glasu Slavonije odgovorili kako će službe HŽ Infrastrukture sagledati stanje na terenu i pokušati pronaći rješenje za prilaz javnim površinama, ali da to nikako ne može biti prijelaz preko željezničke pruge odnosno kolosijeka.