PU: Otvoreni plamen uzrokovao požar u kojem je izgorjelo 350 rolo bala sijena

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske u svome redovitom izvješću izvijestili su o požaru koji se u srijedu, oko 11.30 sati, dogodio na autobusnom kolodvoru u Vukovaru, kada je izbio požar na stražnjem dijelu autobusa „MAN“, pulskih registracijskih oznaka, rovinjske prijevozničke tvrtke. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Vukovar. U požaru, kojije izbio iznad motora autobusa, nije bilo ozlijeđenih osoba.

„Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara kvar na električnom kabelu za vanjsku kameru, a plamenom su oštećeni pcv dijelovi u unutrašnjosti stražnjeg dijela autobusa te stražnja klupa. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna“, navode iz PU.

Iz policije su izvjestili i o rezultatima očevida požara koji je izbio 13. siječnja u večernjim satima na napuštenoj farmi u Vođincima, u produžetku ulice Joze Ivakića. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara otvoreni plamen nepoznatog izvora. U požaru je izgorjelo oko 350 rolo bala sijena, a nastala su oštećenja i na građevini. Materijalna šteta je velika. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

U sužbenom izvješću stoji i kako su tijekom jučerašnjeg poslijepodneva zabilježene dvije krađe iz obiteljskih kuća. U Retkovcima je iz obiteljske kuće otuđen nakit dok je iz obiteljske kuće u Cerni otuđen novac. U obje krađe ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske nisu zabilježene prometne nesreće.