Prvi vukovarski umirovljenici o trošku Grada otišli u Bizovačke toplice

VUKOVAR, Vukovarske gradske vlasti u ljetnim mjesecima, počevši od 12. srpnja, svakog utorka i četvrtka osigurale su besplatan jednodnevni izlet u Bizovačke toplice umirovljenicima s područja Grada Vukovara s 60 i više godina starosne dobi.

Na autobusnoj stanici u Borovu naselju prve izletnike u Bizovačke toplice ispratio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima, poželjevši im sretan put i ugodan dan.

“Želimo našim sugrađanima treće životne dobi osigurati dodatne sadržaje kako bi uživali u svojoj zasluženoj mirovini. Vidimo da su zainteresirani za ovaj izlet jer su popunili oba autobusa pa ako bude bilo potrebe uvest ćemo i dodatne”, rekao je Ivan Penava.

Grad Vukovar pokrio je troškove prijevoza i cijenu ulaznica za kupanje u Bizovačkim toplicama. Svi umirovljenici koji ispunjavaju uvjete mogu podnijeti zahtjev u Gradskoj upravi Grada Vukovaru uz dokaz o prebivalištu (preslika osobne iskaznice) i dokaz o mirovini (potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područna služba Vukovar i/ili poslovne banke u kojoj primaju mirovinu i/ili presliku rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora).
ĐURO KARALIĆ