Provedena akcija “Solidarnost na djelu”

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš posjetili su građane Vukovara kojima je kroz akciju „Solidarnost na djelu“, koju provodi Crveni križ Vukovar, ove zime osigurana peć na kruta goriva i ogrjev. Kroz navedenu akciju prikupljena su sredstva za pomoć najpotrebitijima te im se doniraju ogrjev i peći na kruta goriva. Ove godine kroz akciju je osigurano 15 peći te je 50 obitelji s područja grada Vukovara dobilo 3 metra ogrjeva. Osobe i kućanstva slabijeg socijalnog statusa prijavljivala su se putem javnog poziva.

„Grad Vukovar snažno podupire sve akcije Gradskog društva Crvenog križa Vukovar kojima pomažu najpotrebitije, ali i sam provodi razne mjere socijalne politike kojima se trudi svim svojim sugrađanima olakšati i uljepšati svakodnevicu. Ovom akcijom donirano je 15 peći, a za čak 50 obitelji s područja grada Vukovara i njegove okolice osigurana su drva za ogrjev. U godini na izmaku Grad Vukovar je za socijalnu i demografsku politiku izdvojio gotovo 11 milijuna kuna, dok je u 2022. godini za tu namjenu osigurano 13,5 milijuna kuna“, rekao je Penava.

Ravnatelj GDCK Vukovar Vlatko Glavaš istaknuo je kako Crveni križ već 49 godina provodi akciju „Solidarnost na djelu“.

„Prikupljali smo donacije po srednjim i osnovnim školama vrtićima te određenim gradskim tvrtkama i s time smo kupili 15 peći za ogrjev, za 15 najugroženijih obitelji. Akcija Gradskog društva Crvenog križa u suradnji s Gradom Vukovarom urodila je plodom te je i ove godine za 50 obitelji osigurano po 3 metra drva za ogrjev, kako bi svi ovu zimu proveli u što ugodnijem okruženju. Potrebe svojih korisnika osluškujemo 365 dana u godini te gledamo da svaka obitelj u potrebi bude pomognuta od strane Crvenog križa Vukovar“, rekao je Glavaš.