Provala u Novim Mikanovcima, odnesen nakit i novac

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Prema izvješću PU provedenim očevidom utvrđeno je kako je uzrok požara u trafostanici u Vinkovcima, koji se dogodio u srijedu, kratki spoj na dijelu srednjeg napona te da je tako došlo do pretvaranja električne energije u toplinu. Materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko stotina tisuća kuna. O događaju policija će podnijeti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U četvrtak, 15. travnja 2021. godine, u Vinkovcima, policija je na obiteljskoj kući zabilježila neovlašteno priključenje električne mreže i korištenja električne energije za što je provedenim izvidima utvrđen nezakoniti počinitelj. Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila sumnju da je 30-godišnjak iz Mirkovaca počinio kazneno djelo krađe. Policija je provela očevid te nakon pribavljenih dokumenata odštetnog zahtjeva tvrtke koja gospodari energijom, biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

U četvrtak, oko 20 sati, iz obiteljske kuće u mjestu Novi Mikanovci odnijet je novac i nakit, a vlasnica kuće, 66-godišnjakinja, je prijavila nestanak te joj je nastala materijalna šteta za oko nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija je provela očevid te se provode izvidi.  Zbog sumnje da je za sada nepoznati počinitelj krađom nakita i novca ostvario protupravnu imovinsku materijalnu korist, policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježili smo dvije prometne nesreće s materijalnom štetom (Vinkovci i Nuštar).