PRONI Centar u suradnji s partnerima i suradnicima i ove godine organizira Dane informiranja mladih VuMi

Foto: Pixabay

VUKOVAR, PRONI Centar za socijalno podučavanje, u okviru programa “Info centar za mlade Vukovar”, dvanaestu godinu zaredom organizira Dane informiranja mladih pod nazivom VuMi, a koji će se održati od srijede, 26. do petka 28. svibnja.

Kako navode organizatori, glavni cilj VuMi-ja je podići razinu informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude te ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusektorske suradnje u zajednici u svrhu razvoja kvalitetnijeg
života mladih na području grada Vukovara. “Danima informiranja mladih VuMi želimo podići razinu informiranosti mladih kroz konkretne obrazovno-informativne aktivnosti u gradu”, pojašnjavaju iz PRONI Centra navodeći kako će se provesti aktivnosti VIP Very Italian People NIGHT, Online radionica o samozapošljavanju, Los encantos de España i Info Day.

“Kroz aktivnost VIP Very Italian People NIGHT predstavljamo talijanski kulturu. Međunarodna volonterka Lorena Trupiano iz Italije, koja boravi i volontira u PRONI Centru preko programa Europskih snaga solidarnosti, predstavit će talijansku kulturu i tradicionalnu hranu. Aktivnost će se održati u srijedu s početkom u 17 sati u Park šumi Adica.
Radionicu o samozapošljavanju organizira  HZZ, Područni ured Vukovar  online putem koja će se održati 27.05.2021. s početkom u 8:00 sati.  Los encantos de España je aktivnost predstavljanja španjolske kulture. Međunarodni volonter Ignasi Jimenez Fullana iz Španjolske, koji boravi i volontira u PRONI Centru preko programa Europskih snaga solidarnosti, predstavit će vam čari Španjolske kroz hranu i zabavu. Aktivnost će se održati u četvrtak s početkom u 17 sati u Park šumi Adica. Info Day održat će se na Dunavskom raju (Vučedol 123, Vukovar) s početkom u 15:30 sati kroz četiri aktivnosti.  Europski dom Vukovar  predstavit će YUP mrežu za mlade i 4 O aktivnosti.  PRONI Centar predstavit će  Program za mlade grada Vukovara 2021.-2024.   izrađen kroz projekt  Programeri zajednice . Info Day završavamo sa društvenom igrom Prati me”, navode organizatori.