Pronađeni počinitelji teške krađe u Vođincima i trojac koji je posjekao pet stabala u šumi kod Pačetina

policija
Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, PU vukovarske-srijemske izvijestila je kako je u PP Vinkovci, s ispostavom u Markušici, provedeno kriminalističko istraživanje nad tri osobe iz Slavonskog Broda (38, 22 i 33 godine) te 18-godišnjakinjom iz Donjih Andrijevaca kojim je utvrđena sumnja kako su počinili kazneno djelo teške krađe. Kako ukazuju saznanja iz kriminalističkog istraživanja, tijekom noći 4. srpnja 2017. godine oni su provalili u trgovinu mješovite robe u Vođincima te otuđili novčani polog, veću količinu cigareta i raznih prehrambenih proizvoda, ukupne vrijednosti više tisuća kuna. U jutarnjim satima, uz kaznene prijave, sva četvorica su predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Tijekom utorka provedeno je kriminalističko istraživanje u Policijskoj postaji Vukovar nad tri osobe iz Pačetina (25, 32 i 42 godine) za koje je utvrđena sumnja da su počinili kazneno djelo krađe. Prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja oni su u noći 3./4. srpanj posjekli i otuđili pet stabala topole s poljoprivredne farme u Pačetinu. Protiv njih podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Policija je izvijestila i kako je u utorak, oko 16,35 sati, na poljoprivrednoj površini „atar Kratka duž“ kod Marinaca izbio požar na priključnom stroju (rolopreša) traktora kojim je upravljao 57-godišnjak iz Marinaca. U požaru nitko nije ozlijeđen, a preša je u potpnosti izgorjela. Požar su ugasili vatrogasci DVD Nuštar. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara mehanička energija trenja pretvorena u toplinu za vrijeme prešanja slame. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta(Vinkovci-2, Vođinci, Trpinja), dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene (Gradište, Vinkovci) i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže i tri osobe lakše ozlijeđene, o čemu više slijedi:

PU izvjestila je i kako je u utotak, oko 20,20 sati, došlo do prometne nesreće u kojoj je 52-godišnjakinja iz Vukovara, upravljajući osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet s prostora benzinske crpke u Vukovaru oduzela prednost prolaska drugom osobnom automobilu kojim je upravljala 29-godišnjakinja iz Vukovara. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđena 79-godišnja putnica u tom drugom vozilu dok su obje vozačice, kao i 3-godišnje dijete, lakše ozlijeđeni.