Pronađene 3 osobe koje su uz prijetnju silom od 18-godišnjaka u Vinkovcima otuđili mobitel

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i dvojicom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Razbojništvo“. Osumnjičeni su 7. veljače, oko 19,30 sati, u dvorištu obiteljske kuće u Vinkovcima uz uporabu sile od 18-godišnjaka otuđili mobitel. Tom prilikom 18-godišnjak je lakše ozlijeđen. Protiv trojice osumnjičenih policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

U protekla tri tjedna, od 17. siječnja do 7. veljače, policijski službenici protueksplozijske zaštite postupali su u tri prijave namjere za dragovoljnu predaju oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava te četiri dojave o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

U tri slučaja dragovoljne predaje građani koji su željeli ostati anonimni predali su policijskim službenicima ukupno dvije ručne bombe, 0,4 kg eksploziva, dva komada streljiva kalibra 20 mm, 240 komada puščanog streljiva te 25 komada elektro-detonatorskih kapisla. Policija je na četiri lokacije, na siguran način, izuzela ukupno dvije ručne bombe, jedno topničko streljivo kalibra 110 mm, pet nabojnika za automatsku pušku i 250 komada puščanog streljiva, a koje su građani pronašli prilikom građevinskih radova te čišćenja stambenih prostorija.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom, sve u Vinkovcima.

Policija je ukazala i na slučaj od prije dva dana kada su na auto cesti, u 15:10 sati, na autocesti Lipovac-Zagreb utvrdili kako je 43-godišnja državljanka Njemačke upravljala osobnim automobilom „Audi“ njemačkih registracijskih oznaka brzinom od 239 km/h na dijelu autoceste gdje je dopušteno 130 km/h. Prekršajnim nalogom izrečena joj je novčana kazna u iznosu 5.000 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.