Promoviran rad Zaklade Hrvatska za djecu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U središtu Vukovara održana je prezentacija Zaklade „Hrvatska za djecu“ koju je Republika Hrvatska osnovala 2008. godine. Istom prilikom promovirana je i slikovnica pod nazivom „Učini mali korak velikim“ za koju je rečeno kako je posebna jer je namijenjena odraslima i sadržava rukom nacrtanu želju djeteta s posebnim potrebama ili bez adekvatne roditeljske skrbi. Tijekom promocije građanima je darivan besplatan primjerak slikovnica. Upraviteljica Zaklade Ivana Kristić Buntić rekla je kako je Vukovar osmi grad u Hrvatskoj gdje je promoviran rad i djelovanje Zaklade

„Građani su do sada u velikom broju preuzimali slikovnice i djeci ispunjavali želje, kao i gradonačelnici i župani. Preuzmu primjerak slikovnice i dostavljaju to u Zakladu. Moramo kriti identitet djeteta pa ne možemo  osobu koja kupi želju spojiti s djetetom, već ljudi to proslijede nama, a mi onda šaljemo djetetu. Na ovaj način promoviramo svoj rad i djelovanje ali i pozivamo građane da vide kako im mogu pomoću. Pomažemo obiteljima u potrebi i to na različite načine, od toga da pokrivamo troškove vanškolskih aktivnosti do toga da im kupimo ili dokupimo ortopedsko pomagalo“, rekla je Kristić Buntić.

Rad Zaklade podržali su i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji su preuzeli svoje primjerke slikovnice.