Pritvoren dvojac koji su od 19-godišnjaka u Vukovaru pokušali otuđiti predmete, u Iloku pronađene dvije “zolje”, bombe i trombloni

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 23-godišnjakom zbog sumnje u pokušaj počinjenja kaznenog djela Razbojništvo nad 19-godišnjakom. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako su osumnjičeni 3. ožujka, oko 20 sati u ulici Vlahe Bukovca u Vukovaru, uporabom tjelesne snage pokušali od 19-godišnjaka otuđiti predmete koje ima kod sebe, te ga pritom lakše ozlijedili. Kako oštećeni nije imao nikakve predmete kod sebe, dvojica razbojnika su se udaljila ne otuđivši ništa. Oba osumnjičena predana su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Građanin iz Iloka je 4. ožujka, u dvorištu obiteljske kuće, u septičkoj jami uočio eksplozivne naprave te odmah obavijestio policiju. Policijski službenik protueksplozivne zaštite je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo dva raketna bacača (tzv. „zolja“), tri tromblonske mine, 16 ručnih bombi te 1500 komada puščanog streljiva. Izuzeta minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

Tijekom vikenda, od 4. do 6. ožujka evidentirano je devet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Oko 11 sati, 5. ožujka, u Ulici dvanaest redarstvenika u Vukovaru, na parkiralištu trgovačkog centra, 70-godišnji vozač osobnog automobila je prilikom vožnje unazad udario u tijelo 71-godišnje pješakinje, koja je uslijed pada na tlo zadobila teške tjelesne ozljede.

Jučer, 6. ožujka oko 19,40 sati u ulici H.D. Genschera u Vinkovcima, 32-godišnji vozač bicikla uključio se u promet na kolnik s nogostupa, a da nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom, uslijed čega je biciklom udario u osobni automobil i pao na kolnik, pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru (2), Vinkovcima, Šarengradu, Ivankovu, Cerni i Spačvi.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,92 g/kg zabilježena je kod 39-godišnjeg vozača u Ivankovu. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, četiri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su 61 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti DC55 kod Gradišta.