Pripreme za Prvi vinkovački polumaraton

Foto: Udruga građana FCT

VINKOVCI, Pod sloganom „Vinkovci half marathon 2019.“ u Vinkovcima se 31. kolovoza održava prvi polumaraton. Organizator polumaratona je Udruga građana FCT koji najavljuju cjelodnevnu sportsku aktivnost u kojoj će se održati utrka Vinkovačkog polumaratona (21 km), utrka građana (5 km) i dječja utrka (800 m).

Program započinje 31. Kolovoza, u 9 sati, na Trgu Vinkovačkih jeseni, a prijave se zaprimaju do 20. kolovoza 2019.. Osim natjecateljskog djela program sadrži jutarnji zabavni program koji će se održati na Trgu Vinkovačkih jeseni 9-13 sati i večernji after party u caffe bar-u Marabu od 21 sat. Događaj je međunarodnog karaktera, očekuju se natjecatelji iz Mađarske, Švicarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Iz udruge FCT pozivaju profesionalne trkače, rekreativce, mlade i one koji se mladima osjećaju da odmjere svoju snagu, izdržljivost i smjelost na jednoj od utrka, a građane da sportskim bodrenjem podrže inicijativu kako  bi polumaraton bio uspješan na ponos Colonia Aurelia Cibalae.

Start utrke je s Trga Vinkovačkih jeseni, a utrka se odvija prekrasnim šumskim prosjekama, trasom koja prolazi uz obalu rijeke Bosut, pokraj jezera Banja. Trkači će proći slavonskim lenijama, tik uz povijesno naselje Sopotske kulture, te se vratiti u centar grada.

Treba znati i kako startnina za vinkovački polumaraton uključuje službeni majicu utrke, finišersku medalju, ulaz na Plivalište Periska, mjerenje vremena, unikatni startni broj, okrjepu na stazi, organizaciju staze i utrke, promo materijale sponzora i nagrade.

Prijave i više informacija o Prvom vinkovačkom polumaratonu možete pronaći i na web adresi: http://www.stoperica.hr/utrka/vinkovci-half-marathon-2019-11-prijava.html