Primanje izvrsnih i uspješnih Vukovaraca Ane Matizović i Davida Mrđanova

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac primili su izvrsne i uspješne Vukovarce, maturante Davida Mrđanova, učenika Ekonomske škole Vukovar, dobitnika ovogodišnje nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez naselja te Anu Matizović, učenicu Ugostiteljsko turističke škole u Osijeku, najbolju maturanticu koja je na natjecanju WorldSkills Croatia 2021. – državnom natjecanju učenika strukovnih škola osvojila zlatnu medalju u kategoriji Poslovanje turističke agencije te time stekla dodatne bodove za upis na Hotelijerski fakultet u Opatiji.

„Ovo je budućnost Vukovara. Sve ove godine komunicirali smo da uporno radimo na kvaliteti izvrsnosti te kako je to ono što Grad Vukovar potiče i nagrađuje. Nadam se kako će i Ana i David, koji od jeseni kreću na fakultete biti uspješni studenti koje ćemo, osim stipendijama poticati i nagradama za izvrsne studente“, rekao je Penava.

U svojoj izjavi David Mrđanov je rekao kako je zahvalan svim ljudima i okolini koji su utjecali na njega i oblikovali ga u osobu kakva je danas.

„Zahvaljujući svim ovim ljudima sada sam tu gdje jesam stojim iza svojih djela, kao i nagrada koju sam dobio. Svojim radom dokazati ću da sam zaslužio nagradu „Luka Ritz“ koja mi je dodijeljena za humanost, mir i nenasilje te za smirivanje loših situacija“, rekao je Mrđanov.

Ana Matizović je istaknula kako ju je nagrada koju je dobila na ovom trodnevnom natjecanju potaknula da svoje školovanje nastavi u smjeru turizma.

„S obzirom kako se u Vukovaru aktivno razvija kontinentalni turizam nakon završetka studija planiram se vratiti u Vukovar te doprinijeti razvoju turističkog sektora“, rekla je Matizović.