Primanje autora 13 najboljih fotografija koje su prispjele na Natječaj županije

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić primio je danas u maloj županijskoj vijećnici trinaest najboljih fotografa/fotografkinja koji su svoje fotografije tijekom listopada dostavili na županijski Natječaj pod nazivom „Fotografija Vukovarsko – srijemske županije za kalendar 2022. godine“. Tom je prigodom župan zahvalio svima koji su se prijavili na natječaj i istaknuo kako je fotografija jedan od najboljih i najvidljivijih načina promidžbe kraja iz kojeg fotografi dolaze. 

„Vaše su fotografije najbolja promidžba naše županije jer one nisu samo lijepe nego ih krasi još jedna posebnost, a to je da su nastale iz srca. Nitko ne može bolje opisati ovaj naš kraj od onih koji ga osjećaju i žive“, rekao je Dekanić te svim prisutnima zahvalio na trudu i sudjelovanju na Natječaju. 

Tema Natječaja su bile fotografije koje su nastale isključivo na području Vukovarsko -srijemske županije, a u sebi objedinjuju godišnja doba, manifestacije, parkove, rijeke, kulturno – povijesne znamenitosti te tradicijske običaje i etno kulturu ovoga kraja. 

Na natječaj su pristigla djela 96 autora, od kojih njih 20 nije ispunilo postavljene kriterije, pa su u konkurenciju ušla djela 76 autora. 

Prema ocjenama stručnog žirija naslovnu i pobjedničku fotografiju kalendara napravila je Anita Džankić iz Svinjarevaca, dok je autor fotografije koja je prikupila najviše lajkova na Facebook društvenoj mreži djelo Zvonimira Ilića iz Županje, a u kalendaru označava mjesec siječanj. Ostale mjesece u godini redom su fotografirali: Veljača: Luka Palaveršić iz Vinkovaca, Ožujak: Antonio Funjak iz Opatovca, Travanj: Ljudevit Gačić iz Novih Mikanovaca, Svibanj: Ivana Kosić iz Županje, Lipanj: Slađana Zavišić iz Vinkovaca,  Srpanj: Martin Hrvojević iz Predgrađa, Kolovoz: Ines Jelić iz Ivankova, Rujan: Davorin Krešić sa Bošnjačkih Virova, Listopad: Andrea Miličić iz Vinkovaca, Studeni: Marko Luketić iz Gaboša i Prosinac: Nikolina Živković iz Vinkovaca. 

Svim dobitnicima župan Dekanić je podijelio prigodne poklon pakete dok su autori  dviju najboljih fotografija dobili i poklon bon „Wellness oaza za dvoje“ koji će iskoristiti u Bioekološko – edukacijskom centru Virovi.