Prijetnje i pokušaj ubojstva u Babinoj Gredi

Foto: MUP RH

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz Gundinaca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Ubojstvo u pokušaju.

“Osumnjičenik je u petak, 15. ožujka, u ugostiteljskom objektu u Babinoj Gredi, prvo verbalno prijetio smrću 55- i 54-godišnjaku, a potom ispred ugostiteljskog objekta i odvijačem napao 55-godišnjaka te zatim oštrim predmetom napao 37-godišnjaka i verbalno mu prijetio smrću, a kako su ga nazočni u tome spriječili, udaljio se s mjesta događaja. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba”, stoji u priopćenju PU.

Ubrzo su ga uhitili policijski službenici te je po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru, osumnjičenom 45-godišnjaku je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je predan u Zatvor u Osijeku.

Isto tako u petak, oko 17 sati, izbio je požar u obiteljskoj kući u Vukovaru. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vukovar, a policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara obavili očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan kvarom na električnim instalacijama perilice za rublje. Požar se nije proširio izvan prostorije u kojoj se nalazila perilica za rublje. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je nastala materijalna šteta. O događaju će policija dostaviti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.