Prijetio medicinskoj sestri na ulazu u vinkovačku bolnicu pa zaradio kaznenu prijavu

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je na ulasku u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima, gdje je postavljen „trijažni šator“ radi primjene preventivnih i zaštitnih mjera od virusne pandemije, 74 – godišnjak iz Ivankova 9. lipnja nezadovoljan mjerama koje zdravstvene ustanove primjenjuju, prijetio medicinskoj sestri te Ustanove, 33 – godišnjakinji iz Ilače, koja ga je kao dežurna na ulasku u bolnicu upućivala u obvezujuću proceduru. Policija je po zaprimljenoj prijavi kriminalistički obradila 74 – godišnjaka, u okviru čega mu je i oduzeto oružje i streljivo koje je zakonito posjedovao te ga je kazneno prijavila redovitim putem zbog osnovane sumnje da je prijetio drugoj osobi, izazvavši time strah za zdravlje i život.

U prodavaonicu mješovite robe u Trpinji izvršena je provala 8/9. lipnja 2020. godine u noćnim satima te je otuđen novčani promet iz blagajne, više vrsta cigareta, alkohola, kave, suhomesnatih proizvoda i drugih artikala iz trgovine. Točni podaci o količini otuđenih proizvoda te visini štete će biti naknadno utvrđeni, nakon inventure u trgovini. Policija podnosi kaznenu prijavu zbog teške krađe te provodi izvide radi rasvjetljavanja događaja.

Policijski inspektori Postaje granične policije Županja su operativnim radom došli do saznanja o sumnjivcima koji su proteklog vikenda pokrali janjiće u Gradištu te su u tom kontekstu proveli kriminalističko istraživanje na dvojicom 18 – godišnjaka iz Gradišta, a u spregu sa istima se dovodi i treći 18 – godišnjak također iz Gradišta. Kriminalističko istraživanje je ukazalo kako su upravo ta trojica mlađih punoljetnika iz Gradišta otuđili pet janjića u Gradištu, a također je utvrđeno i da su 06. ožujka 2020. godine njih trojica otuđili šest janjića sa gospodarskog objekta u Gradištu u Kolodvorskoj ulici, kada su pričinili štetu 68 – godišnjaku iz Županje, koji je tamo držao janjiće. Protiv istih policija podnosi kaznenu prijavu redovitim putem.

Tijekom protekla 24 sata dogodile su se četiri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća sa jednom lakše ozlijeđenom osobom (Otok) i tri prometne nesreće sa materijalnom štetom kao posljedicom (Vinkovci, Županja i Babina Greda).