Preventivna akcija pregleda auto sjedalica za djecu

Foto: Đuro Karalić

Policijska uprava vukovarsko-srijemska se, osim u tehničku provedbu privremene regulacije prometa u gradu Vinkovcima i osiguranja protočnosti prometa za vrijeme utrke Orient Express, uključila i u organiziranje popratne preventivno-edukativne aktivnosti „Sigurnosni pojas uvijek i bez iznimke!

Naime, u suradnji s Udrugom RODA, policijski službenici će 6. svibnja 2023., od 16 do 18,30 sati na parkiralištu hotela Slavonija omogućiti pregled dječjih auto-sjedalica savjesnim vozačima koji imaju želju dodatno preispitati valjanost i pravilno prevoženje djece u vlastitom vozilu.

Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021 do 2030 godine ukazuje na nužnost podizanja svjesnosti o važnosti korištenja pasivne zaštite u vozilima jer dosadašnja istraživanja svjedoče o zabrinjavajućoj činjenici kako se gotovo 52% prijevoza djece obavlja nezaštićeno tj. bez odgovarajuće dječje auto-sjedalice.

Stoga, PU vukovarsko-srijemska poziva sve vozače, a posebice one koji svakodnevno prevoze djecu, da se odazovu ovoj preventivnoj akciji, dovezu vozilom do promidžbenog prostora policije koja će uz stručnu pomoć Udruge RODA pregledati ispravnost auto-sjedalice i demonstrirati pravilno postavljanje i vezivanje auto-sjedalice.