Preko granice krijumčarili rezani duhan

VINKOVCI, Zajedničkim postupanjem policijskih službenika i djelatnika carine na MCGP Tovarnik, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u ponedjeljak je u dva osobna automobila pronađeno ukupno 45 kilograma sitno rezanog duhana, izvjestila je vukovarsko-srijemska policija.

U svezi toga slučaja, policija navodi kako su 33-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog automobila marke „Kia“, vukovarskih registracijskih oznaka te 23-godišnji državljanin Srbije, vozač osobnog automobila marke „Opel“, srpskih registracijskih oznaka, privedeni pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske uz kaznenu prijavu za izbjegavanje carinskog nadzora.

U Policijskoj postaji Vukovar provedeno je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom iz Vukovara kojim je utvrđena sumnja kako je počinio kazneno  djelo teške krađe. Kako naime ukazuju saznanja iz kriminalističkog istraživanja, 31-godišnjak je u noći 30. svibnja provalio u prostorije trgovačkog obrta u Vukovaru, na Trpinjskoj cesti te iz unutrašnjosti otuđio veću količinu cigareta, duhana, alkoholnog pića i novac. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.  

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata dogodile su se dvije prometne nesreće u Vinkovcima i Bošnjacima, u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

ĐURO KARALIĆ