Predstavljena manifestacija “Vinkovačko ljeto” koja će se održavati tijekom srpnja i kolovoza

Foto: Promo Cibalea

VINKOVCI, U organizaciji Grada Vinkovaca, gradske tvrtke Promo Cibalae, Turističke zajednice grada Vinkovaca i Gradskog kazališta “Joza Ivakić” tijekom srpnja i kolovoza biti će organizirana manifestacija „Vinkovačko ljeto“.

“Program Vinkovačkog ljeta objedinjuje sva događanja u gradu u ljetnim mjesecima. Njegov dio je i program Dana grada o kojem je gradonačelnik već govorio, tu je program Gradskog kazališta “Joza Ivakić”, te kao glavni sadržaj program u središnjem parku kojeg priređuju tvrtka Promo Cibalae i Turistička zajednica grada Vinkovaca. Pozivamo sve udruge da nam se priključe i prijave svoje sadržaje, kao i programe kojima se žele predstaviti u sklopu Vinkovačkog ljeta. Okosnica našeg programa bit će koncerti tamburaša petkom, a subotom koncerti urbane glazbe. Tu je grupa Pavel, zatim DJ Kameny, stand up nastupi popularnog Studija smijeha na otvorenom, street performery, razne kreativne radionice, te večernja zabava uz DJ-e, koktel majstore, itd. Za djecu planiramo mađioničare, radionice, mini disco i dječje zabavne kutke kao i igraonicu. Kućice uskoro postavljamo u gradski park, kako bi ugostitelji vidjeli kako to izgleda te ih pozivam da se odazovu našem Javnom pozivu čim prije. Konkretno očekujemo veliki interes jer ugostiteji imaju priliku na dva mjeseca unajmiti ugostiteljski objekt u središtu grada i očekujemo da će se uključiti s raznim sadržajima koji će obogatiti ovaj program”, rekla je direktorica tvrtke Promo Cibalae, Mirjam Jukić.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vinkovaca Martina Matković istakla je kako je jedna od zadaća Zajednice privlačenje turista, ali i poboljšanje uvjeta života stanovništva. Matković očekuje kako će ovaj program omogućiti našim građanima da ugodno provedu ljeto s različitim sadržajima koji će se vrtjeti u dane vikenda s tim da programa neće nedostajati niti tijekom tjedna.

„Uspjeli smo okupiti brojnu ekipu koja će za svoj grad napraviti mnogo toga, kroz radionice, kao i biciklijadu koja je najavljena. Tu su i dugogodišnji suradnici turističke zajednice: kazališta Nova scena i Mika Živković, kao i vinkovačko gradsko kazalište. Radionice će održavati Udruge Vrijedne ruke i Društvo naša djeca, a za otvorenje je najavljen koktel party uz koncert. Planiramo i promociju knjige koja promovira naš grad. Radi se o knjizi “20 top arheoloških lokaliteta Hrvatske” među kojima su i Vinkovci. Planiramo to u suradnji s vinkovačkim muzejom, ali surađivat ćemo i sa svima onima s kojima smo do sada radili kako bismo obogatili program vinkovačkog ljeta“, rekla je Matković.

Ravnatelj Gradskog kazališta “Joza Ivakić”, Zdenko Rečić najavio je kako će već prvogasrpnja imati predstavu Tri praščića. Zatim 15. srpnja slijedi Tri treća tromjesečja, a 19. srpnja, povodom Dana grada, imaju poklon predstavu za sve Vinkovčane, Slučajni perverznjak, za kojeg će ulaz biti besplatan. Najavili su i organizaciju druge likovne kolonije “Božidar Kopić” na kojoj će 15-ak akademskih slikara i slikara amatera svoje slike uživo raditi s posjetiteljima. Najavljena je i tradicionalna lutkarska radionica “Moja mama i ja” i “Mogu sam/ sama”, a u galeriji 17. srpnja u 20 sati biti će otvorenje izložbe “25 godina obnove i 15 godina od prijenosa kostiju bana Josipa Šokčevića”, kojoj je autor Zlatko Virc.

“Želim da naši građani kroz vruće dane imaju lijepi prostor u kojem će izaći, družiti se, biti dio društvene zajednice i gdje će se naći puno različitih ugostiteljskih, kulturnih i zabavnih sadržaja, a koji bi trebali biti dio Vinkovačkog ljeta. Iza nas su Rimski dani koji su bili izvrsni, a sada dolazi Vinkovačko ljeto koje će vjerujemo ljestvicu podići na višu razinu. Ovim putem pozivam sve građane, njihove prijatelje i goste koji će biti u Vinkovcima ovih ljetnih dana da izađu na trg, odnosno u gradski park kako bi vidjeli ono što smo pripremili za njih u tom vremenu”, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.