Predstavljena izborna lista koalicije Most – Hrvatski suverenisti za 5. izbornu jedinicu. Pavliček: Na izbore izlazimo čistog obraza

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Nositelj koalicijske liste Mosta i Hrvatskih suverenista na predstojećim parlamentarnim izborima biti će Marijan Pavliček, inače predsjednik Hrvatskih suverenista. Na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana u središtu Vukovara, Pavliček je rekao kako su saborski zastupnici Mosta i Hrvatskih suverenista bili najaktivniji u prošlom sazivu Hrvatskog sabora te da na izbore izlaze čistog obraza.

„Uz hrvatske građane bili smo kada je bilo najteže. Bili smo uz građane i kada su uvedene nerazumne covid potvrde, a aktivno smo se borili i za zaštitu hrvatske kune. Bili smo uz građane i u vrijeme velikih poskupljenja koja su uslijedila s uvođenjem eura. Uz hrvatske poljoprivrednike smo bili i u vrijeme epidemije afričke svinjske kuge tijekom koje je eutanazirano 100.000 komada svinja što onih bolesnih što zdravih. Na izbore izlazimo s jasnim programom“, rekao je Pavliček.

Govoreći o planu koalicije rekao je kako im je plan hrvatsku vojsku postaviti na hrvatske granice, a prema potrebi postaviti i zaštitnu ogradu radi zaštite od ilegalnih migranata. Kazao je da imaju plan i uvođenja kvota za strane radnike kojih je, kako je rekao, trenutno 200.000 u Hrvatskoj.

„Tijekom proteklih osam godina vladajući su uspjeli otjerati 400.000 Hrvata, a sad ih uvozimo iz daleko azijskih zemalja. Obznaniti ćemo crne liste trgovačkih lanaca koji gule kožu hrvatskim građanima. Ukinuti ćemo subvencije na struju i plin. Boriti ćemo se i za demografsku obnovu Hrvatske, univerzalni dječji doplatak za svu djecu, lakše i povoljnije stambene kredite za mlade obitelji, institut majke odgojiteljice za majke s troje i više djece… Mjera svih mjera je osloboditi hrvatske institucije od ralja politike kako bi konačno bile neovisne, birati državnog odvjetnika dvotrećinskom većinom u hrvatskom saboru i maksimalna borba protiv političke korupcije koja je Hrvatsku bacila na koljena, odnosno nulta točka tolerancije na korupciju“, rekao je Pavliček.

Govoreći o predstojećim izborima kazao je kako ne zna kakvi su programi HDZ-a i SDP-a te ponovio da ako građani žele zabavu u slijedeća tri tjedna treba da kupe kokice i prate međusobno vrijeđanje Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića ali i da će onda iduće četiri godine plakati.

„Očekujemo da koalicija Mosta i Hrvatskih suverenista na izborima ostvari barem dva saborska mandata. Siguran sam da bez koalicije Mosta i Hrvatskih suverenista neće biti buduće hrvatske Vlade. Osobno mislim da će biti teško složiti većinu ali i da nije isključena manjinska Vlada pa čak i ponavljanje izbora“, rekao je Pavliček.

Na upit novinara o borbi dva desna bloka u 5. izbornoj jedinici kazao je kako su čelni ljudi na listi Domovinskog pokreta bivši članovi HDZ-a. Ipak, posebno je ukazao na Mislava Kolakušića napominjući kako je on u vrijeme postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru bio za iste te da mu sada nije jasno kako može biti na listi s onima koji su bili protiv toga.

Govorila je i organizacijska tajnica Mosta Krisrtina Bakula, koja će biti druga na ovoj koalicijskoj listi.

„Najviše me boli demografska devastacija Slavonije i Srijema. Želim da kolodvori, na kojima su se roditelji opraštali od svoje djece koje su odlazila u inozemstvo raditi, postanu mjesta povratka i dolaska u Slavoniju i Srijem. Potrebni su nam mladi ljudi, mlade obitelji i politika s kojom ćemo mlade vratiti u naše krajeve koji su bogom dani“, rekla je Bakula.

Novinarima se obratio i Nikola Kajkić koji će biti 14. na ovoj izbornoj listi i to kao neovisni kandidat. Kazao je kako je posljednje mjesto na izbornoj listi njegov izbor ali i podsjetio kako je na prošlim lokalnim izborima, kada se kandidirao za župana, imao preko 13.000 glasova. Obraćajući se novinarima ukazao je i na svoje djelovanje u potrazi za odgovornima za počinjene razne zločine. Kazao je i kako je on otkrio neke od afera u Hrvatskoj kao i da će u narednim danima objaviti videa koja će prodrmati Hrvatsku.