Predstavljena društvena igra “Vinkovci od davnine”

Foto: www.novosti.hr

VINKOVCI, U prostoru Gradskog muzeja Vinkovci predstavljena je didaktička igra pod nazivom “Vinkovci od davnine” koja je prije svega namijenjena učenicima srednjih i osnovnih škola Grada Vinkovaca. Kako je rečeno tijekom predstavljanja cilj igre je kroz 180 pitanja naučiti više o vinkovačkoj zavičajnoj kulturi, povijesti i kulturnom identitetu, a da ne bude samim time opterećujuća. Po riječima ravnatelja Državnog arhiva Petra Eleza kroz igru je lakše učiti pa je stoga osmišljen interaktivan sadržaj gdje se uz poučan dio, ostvaruje i komunikacija s osobama kojima se igra. Rečeno je kako je idealna za obiteljska okupljanja, koja će osim druženja, pružiti zabavu i usvajanje novih znanja i informacija.

“Ova igra je nastavak prethodne, napravljene za potrebe Vukovarsko-srijemske županije, „Putevima zavičaja”, a u osmišljavanju pitanja za „Vinkovci od davnine” aktivnu ulogu imao je profesor, Vinkovčanin Tomo Šalić. Pitanja su koncipirana na način da se putem njih istaknu važne identitetske odrednice našeg grada, a u prvom je to redu kulturna baština ovog kraja, koja teče još od prapovijesti”, rekao je Elez.

Na predstavljanju igre bio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je rekao kako se radi o društvenoj igri koja će zainteresirati sve Vinkovčane, a možda i šire kao i da se uz nju možemo podružiti u obiteljskoj atmosferi, što danas nekako najviše svima nedostaje.

Primjerci po cijeni od 220 kuna dostupni su za sve zainteresirane u Suvenirnici vinkovačkog muzeja.