Predrag Mišić iz Vukovara dobitnik nagrade Ponos Hrvatske

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Među dobitnicima ovogodišnje nagrade Ponos Hrvatske, kojom se nagrađuju hrabri, dobri i pošteni ljudi, je i vukovarski branitelj Predrag Mišić. Na osvojenoj nagradi čestitke su mu uputili zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić i pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević te je tom prigodom upriličen i prijem.

Predrag Mišić posljednjih 5 godina svako ljeto šalje vukovarske mališane na more. Mnogim obiteljima koje si zbog raznih okolnosti ne mogu priuštiti ljetovanje pomogao je da odu na more uz niz za njih organiziranih aktivnosti, a prošle godine je htio prodati svoj dugo željeni motocikl zbog toga. Motocikl je stavio na aukciju, a sredstva od prodaje namijenio je za ljetovanje 30 mališana iz Vukovara. No, potaknuvši i druge ljude na ovakva djela, motocikl je ostao u njegovom vlasništvu, a skupljeno je dovoljno novaca za sedmodnevno ljetovanje 51 djeteta. Isto tako već niz godina Mišić, u blagdansko vrijeme, priprema 30-tak paketa domaćih proizvoda kako bi oni u potrebi dostojno dočekali blagdane.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić izrazila je zadovoljstvo što ovakvo veliko priznanje stiže u ruke Vukovarca i Vukovara, jer je Vukovar uvijek bio grad široke duše i dobrih ljudi.

„Zadnjih godina sve češće smo imali priliku čuti i čitati o Predragu Mišiću i njegovim humanim gestama. Izuzetno mi je drago da je to prepoznala čitava Hrvatska, a vjerujem kako mu je najveća nagrada iskreni dječji osmijeh te se nadam da će takvih vidjeti još puno u godinama koje nam slijede“, rekla je Mujkić.  

U svojoj izjavi Mišić je rekao kako ovo priznanje pripada svima koji mu pomažu u njegovim naumima, a na nju gleda kao na poticaj za daljnji rad.

„Čovjek nikad ne smije raditi nešto samo da bi za to dobio nagradu. Prijava za ovu nagradu bilo je preko 16.000, a dobitnika tek 16“, rekao je Mišić.