Prebrza vožnja vinkovačkim ulicama pojedinih vozača u budućem fokusu prometne policije

Foto: Grad Vinkovci

U gradskoj upravi Vinkovaca održan je sastanka gradonačelnika Ivana Bosančića i predstavnicima Postaje prometne policije Vinkovci na temu prebrze vožnje pojedinih vozača gradskim ulicama, a što je postala pojava koja zabrinjava sve veći broj građana.

„Naglasak je bio na prevenciji i edukaciji kako bi spriječili da se takve stvari događaju. Uspornici prometa i kamere za nadzor brzine donekle pomažu, ali jednostavno ne možemo ih postaviti u svakoj ulici u gradu, nemaju sve ulice uvjete za to. Stoga smo kroz razgovor s policijom pokušali pronaći rješenje u vidu edukacija za mlade vozače te pojačane prisutnosti policijskih službenika na najugroženijim mjestima. U određenim ulicama u planu su novi uspornici, u nekima i kamere, ali u konačnici ne možemo dozvoliti da ogromna sredstva trošimo zbog pojedinaca i njihovih hirova, a ista smo mogli usmjeriti na puno važnije stvari, poput povećanja stipendija, potpora učenicima i slično“, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

U policiji su, napominju, svjesni novog trenda kod mladih vozača koji podrazumijeva brzu vožnju, tzv. driftanje, vratolomije u kružnom toku i slično te prate određene vozače i vozačice koji ponavljaju prekršaje. Ovim putem pozivaju roditelje da razgovaraju sa svojom djecom mladima vozačima i tako pokušaju utjecati na njihovo ponašanje te poručuju kako će pojačati kontrole na onim mjestima koja su građani najčešće isticali kao najproblematičnija.

U gradskom Upravnom odjelu komunalnog gospodarstva i uređenja grada u posljednje vrijeme bilježe preko 130 zahtjeva građana za pojačanu kontrolu na cestama, uz 24 dodatna zahtjeva koji su na tribinama predstavljeni gradonačelniku. A kada je prebrza vožnja u pitanju, najviše pritužbi odnosi se na jurnjavu u Zvonimirovoj, Hebrangovoj i Jelačićevoj ulici te na divljanje u kružnim tokovima, navode iz Grada Vinkovaca.