Povodom Dana žena Penava posjetio Udrugu žena Vukovar

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je povodom Međunarodnog dana žena posjetio Udrugu žena Vukovar gdje je članicama te udruge, kao i korisnicama, poklonio ruže. Kazao je tom prilikom kako mu je zadovoljstvo biti kod dragih prijatelja, Udruge žena Vukovar, s kojom jako dobro surađuju i koja, kako je rekao, jako dobro radi organizirajući razne tečajeve i aktivnosti za svoje članice i članove.

„Jednako kao i prošle godine, kada smo tu bili za Međunarodni dan žena 8. zadovoljstvo mi je biti ovdje i danas i barem s jednim cvijetom uljepšati im njihov dan“, rekao je Penava.  

Administrativna tajnica u udruzi Jelena Janković kazala je kako je posjeta gradonačelnika i njegovog zamjenika vrlo važna potpora lokalne zajednice u njihovom svakodnevnom radu. Podsjetila je i kako Udruga žena Vukovar djeluje 22 godine i da radi na primicanju marginaliziranih skupina društva, uglavnom teže zapošljivih osoba kojima se pokušava pomoći kroz projekte koje provode.

„Trenutno provodimo  tri EU projekta. Projekt  Eko Start kojega je uspješno završilo 42 polaznika, projekt Zaželi u okviru kojega je zaposleno 10 žena, te projekt Nova znanja nove prilike, kojim će se obučiti 32 osobe u četiri županije za voditelja izrade i provedbe EU projekata“, rekla je Janković.