Potpisani zadnji ugovori za potpun dovršetak zgrade nove vinkovačke knjižnice koja bi vrata trebala otvoriti za Dan grada

Foto: Đuro Karalić

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić potpisao je danas zadnje ugovore koji se odnose na završetak radova na novoj zgradi Gradske knjižnice i čitaonice Vibkovci, a odnose se na nabavu namještaja i informatičke opreme te RFID sustava za automatizaciju knjižničnog poslovanja ukupne vrijednosti 840.000 eura.

“O tog iznosa 530.000 eura osiguralo je Ministarstvo kulture, a 310.000 Grad Vinkovci. Zahvaljujem ovom prilikom i ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na pruženoj pomoći”, kazao je gradonačelnik Bosančić.

Ugovori su potpisani s tvrtkom Forma d.o.o. iz Varaždina u svezi nabave namještaja, s Tenzor Hrvatska SBS d.o.o. iz Buzina o nabavi RFID sustava za automatizaciju knjižničnog poslovanja, a s tvrtkom EURO-V.A.L. iz Zagreba o nabavi informatičke i ostale opreme.

“Ovo su zadnji ugovori koje potpisujemo prije otvorenja nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, a što bi se trebalo dogoditi u srpnju za Dan grada Vinkovaca”, najavio je gradonačelnik.

S tom najavom zadovoljna je bila i ravnateljica vinkovačke knjižnice Vedrana Lugić.

„Danas smo definitivno korak bliže ostvarenju našeg cilja, a to je preseljenje u novu zgradu knjižnice, najstarije ustanove u gradu koji zaslužuje moderan centar svih kulturnih i znanstveno-istraživačkih događanja, a korisnicima prostor, s individualnim pristupom bez obzira na životnu dob, što je jedino nedostajalo svih ovih godina”, kazala je Vedrana Lugić.