Potpisan ugovor o obnovi objekta za smještaj Interventne policije u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisao je s tvrtkom Planum građenje d.o.o.  iz Vukovara ugovor o izvođenju radova na obnovi i uređenju objekta Interventne jedinice policije PU vukovarsko-srijemske u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, a koja će se u taj objekt, kada budu završeni radovi, preseliti iz Nuštra, gdje se njezini pripadnici sada nalaze.

Ukupna vrijednost radova iznosit će oko 6,5 milijuna kuna.

“To je na neki način zahvala Ministarstva unutarnjih poslova Vukovaru na svemu onome što je učinio u Domovinskome ratu, što su branitelji Vukovara učinili u Domovinskome ratu, među njima i brojni policijski službenici od Blage Zadre pa nadalje, ali i, rekao bih, priznanje Grada Vukovara Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno hrvatskoj policiji jer i Grad Vukovar ovdje značajno sudjeluje u realizaciji projekta”, kazao je Božinović.

Po riječima vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, koji je bio nazočan potpisivanju ugovora, dolazak pripadnika Interventne policije u Vukovar znači i doseljavanja mladih obitelji, ali i povećanje sigurnost u samom gradu.