Potpisan Ugovor o izgradnji nove biciklističke staze

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor gradske tvrtke Komunalac Igor Štrangarević potpisali su Ugovor o izgradnji nove biciklističke staze uz državnu cestu D2 u Vukovaru, na dionici Trg Slavija – Bana Josipa Jelačića – Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata. Kako je rečeno staza ćebiti ukupne dužine 2,70 kilometara, a projektom je obuhvaćena izgradnja biciklističke staze, biciklističko-pješačke staze uz prateću horizontalnu i vertikalnu signalizaciju te rješavanje oborinske odvodnje. Na kraju zahvata uz stazu bit će izveden plato za parkiralište i servis za bicikle. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 2,8 milijuna kuna. Planirani početak radova je u mjesecu svibnju.

Penava je poslije potpisanoga Ugovora izrazio zadovoljstvo nastavkom ove priče čijim dovršetkom je grad od zapadnog ulaza iz smjera Osijeka, do samog izlaska u smjeru Iloka u potpunosti povezan pješačko-biciklističkom stazom u ukupnoj duljini od 11 kilometara.

„U suradnji s Hrvatskim cestama napravili smo veliki korak i po prvi puta u povijesti grada povezali gradsku četvrt Borovo naselje s centrom grada biciklističkom stazom, a u suradnji s Hrvatskim vodama građani u svrhu biciklizma na raspolaganju imaju i šetnicu uz Dunav. Stoga, izuzetno mi je drago najaviti nastavak ove priče bitne iz aspekta rekreacije i zdravlja, ali i sigurnosti u prometu“, rekao je Penava.

Dodao je i kako je ovaj projekt sastavni dio Programa obnove komunalne infrastrukture grada Vukovara koji je potpisan s Vladom RH 2016. godine ali i da se njegova realizacija od strane Vlade nije dočekala tako da se Grad Vukovar u projekt upustio svojim sredstvima.

Pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig istaknuo je kako je izgradnja ove biciklističke staze prva faza spajanja Vukovara s prigradskim naseljem Sotin biciklističkom stazom koja će biti dio rute EuroVelo 6, a biciklističkom staza bit će izgrađena i uz cestu do Bogdanovaca.