Poslije 5 godina Saša Berarević odlazi s klupe NK Vuteks Sloge

Foto: Saša Berarević

VUKOVAR, Poslije jesenjeg dijela sezone u 3. HNL momčad NK Vuteks Sloge iz Vukovara bila je već prežaljena i svi su je vidjeli kao glavnog kandidata za selidbu u niži rang. Međutim, tijekom proljetnog dijela vukovarska momčad bila je jedan od hitova prvenstva i zasluženo je izborila opstanak u 3. HNL. Trener NK Vuteks Sloge Saša Berarević svakako je da je jedna od najzaslužnijih osoba za ovakve rezultate momčadi. Ipak, nekoliko dana poslije posljednjeg kola u 3. HNL mladi i talentirani trener Berarević odlučio je dati ostavku i krenuti dalje. Objavio je to na svojoj Facebook stranici koju prenosimo u cijelosti:   

„Ovo su moji momci. Ovaj tekst i slike posvećeni su njima. Znaju biti teški, nezgodni, hrabri, potući se, posvađati. Puno ih je, različite su to barabe. Generalno, dobri su to ljudi. Zato ih i volim. Bez obzira na različite stavove i stolove koje dijelimo, našli smo rešenje kako opstati, bit klapa, uzdignuti se korak iznad kad je najpotrebnije. Naučili smo čekati, bit strpljivi, ostat jaki, a nositi se s pritiskom kad je najteže.

Od svih uspona i padova, pamtit će se uspomene, a njih je mnogo. Naš odnos specifičan je i drugačiji od prvog dana nego nekad, a i inače kakav bi bio odnos “trener-igrač”. Dug je period 5 godina. Brzo i lako je proletio, a sad je došao onaj trenutak kad moramo malo da se odmorimo. Kažu “NIKAD ZBOGOM, samo DOVIĐENJA”. Previše je imena kojima bih se zahvalio, velik broj igrača i asova, a znam da se i sami pronalazite, pa da ne nabrajam i ne trošim slova. S obzirom da klub nema neke velike ambicije u idućoj sezoni, a stali smo i stasali u jednog pravog trećeligaša, idealan je trenutak da neko drugi dobije priliku i nastavi gdje smo stali. Pravi je tajming da izraste još neko ime, neka nada. Kao što sam i sam ovu šansu prihvatio sa nepunih “zelenih 30”, vjerujem kako će nasljednik dodat još koji začin više i ponoviti dosadašnje uspjehe. Motiv, cilj i znanje su ključ koji će mnoge brave otključati. Moj cilj je jednostavan i jasan, a to je da u roku završim ispite i Akademiju, mirne i čiste glave pripremim završni rad, te sačekam šta nosi budućnost. Da bi se to sve posložilo, treba mi jedna mala “pauza”, odmor, a klub se s tim složio.

Tako da, nismo se razišli. I dalje sam tu, gledam Vas i pazim, da se previše ne opustite. Na nišanu ste.

VELIKO HVALA na povjerenju za sve ove godine – rekao je u oproštaju od klupe Vuteksa ovaj mladi i perspektivni stručnjak koji dobro shvaća da je znanje sve i spreman je ulagati u svoje obrazovanja kako bismo ga vidjeli u budućnosti i na klupi višoj od Treće HNL što mu od srca želimo i mi iz redakcije i zahvaljujemo na iznimno korektnoj suradnji i dostupnosti u svako doba dana“.