Posječena stabla iz šume kod Gunje, otuđeni prasići iz Gradišta

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je tijekom noći 4./5. svibnja nepoznati počinitelj razbio staklo pokraj ulaznih vrata u prostorije političke strane u Vinkovcima. .

Iz pomoćnih prostorija uz obiteljsku kuću 55-godišnjaka u Gradištu otuđeno je šest prasadi. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

U šumskom predjelu „Trizlovi Rastovo“ kod Gunje posječena su i otuđena 22 stabla graba, hrasta i klena, u vlasništvu Hrvatskih šuma. Materijalna šteta procijenjuje se na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. Krađa se dogodila unazad nekoliko mjeseci.

Nepoznati počinitelj je između 27. travnja i 3. svibnja odgurao i bacio u rijeku Vuku agregat sa polja u Marincima. Vlasniku 66-godišnjaku iz Nuštra, pričinjena je šteta u iznosu nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježena su četiri pronalaska i dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih tvari.

U Vukovaru, u ulici Petri Skela, djelatnici građevinske tvrtke iz Vinkovaca, radnim strojem su iskopali topovsko zrno TFG 150 MM dok su u Otoku, na tri oranice, za vrijeme obavljanja poljoprivrednih radova, pronađene dvije minobacačke mine 82 MM i trenutna mina TFG 100 MM.

Osobe koje su željele ostati anonimne na kućnim adresama u Vukovaru i Gunji dragovoljno su predale policijskom službeniku za protueksplodijsku zaštitu 40 komada puščanog streljiva odnosno 200 g vojnog eksploziva TNT i jedno protuavionsko streljivo PAV 20 MM.

Pronađene i dragovoljno predane minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladištu PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar, Gradište, auto-cesta A-3 kod Bošnjaka).