Posebno priznanje DORF-a uručeno Rambu Amadeusu koji je u Vinkovcima zasadio i stablo

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Posebno priznanje Festivala dokumentarnog rock filma – DORF za doprinos undergroundu danas je u Vinkovcima uručeno poznatom crnogorskom glazbeniku Antoniju Pušiću, poznatijem kao Rambo Amadeus koji je potom u ulici Slavka Jankovića zasadio i stablo kako bi skrenuo pozornost javnosti na potrebu očuvanja okoliša.

Uručujući priznanje, čiji je autor splitski kipar i strip autor Miro Župa, osnivač i umjetnički ravnatelj DORF-a Toni Šarić podsjetio je kako je Rambo Amadeus u kolovozu bio spriječen doći na vinkovački festival.

Nakon što je primio priznanje, Rambo Amadeus zasadio je u ulici Slavka Jankovića stablo, a prema riječima Tonija Šarića na tom mjestu će laureati Festivala DORF nastaviti sadnju i u narednim godinama.

Đuro Karalić

“Ovo mi je, valjda, jedno deseto stablo koje sadim, a cilj mi je zasaditi ih barem stotinjak i mislim kako je to vrlo vrijedna akcija očuvanja prirode i okoliša”, kazao je glazbenik rekavši kako underground za njega predstavlja sigurno sklonište gdje čovjek može da zadrži svoje etičke standarde ne ulazeći u kompromise sa svime onime što nudi”službena” kultura.

Također je poručio kako svaki misleći čovjek koji nije samo za opciju “u se, na se i poda se” pokušava u današnje vrijeme pronaći neku vrstu moralne niše u kojoj bi mogao imati svoj mir, a undergorund scena je to za njega.